[pic=659_1279224093.jpg]Biefstuk, kip, gehakt, varkensvlees of kalkoen eten we geregeld. Vis wordt vaak vergeten. Onterecht want vis is gezond. Zeven redenen om u te overhalen af en toe een zeeduivel of inktvis te verorberen.[i][b]Zeven gezonde redenen om een visgerecht uit te proberen:[/b][/i]1. Vis is rijk aan onverzadigde vetten. Die visvetten zouden goed zijn omdat ze het cholesterolgehalte in het bloed laag houden, bloedstolsels tegengaan en beschermen tegen hartritmestoornissen. Uit nieuw onderzoek blijkt ook dat visvetten dementie, depressie en gedragsproblemen in de kiem smoren.2. Vis is een goede handlanger in de strijd tegen de kilo’s. Veel soorten vis zijn mager en bevatten weinig calorieën. Vaak nog minder dan vlees of kip. In de oven gebakken of even onder de grill zijn de kabeljauw, koolvis, tong wijting of zeeduivel een fijne lekkernij voor de man of vrouw die op zijn of haar gewicht let.3. Op het menu van de aanstaande mama’s mag vis best niet ontbreken. Baby’s hebben veel voedingsstoffen nodig om zich te ontwikkelen. Onverzadigde visvetten zijn van belang voor de ontwikkeling van de hersenen omdat ze bijdragen aan het goed functioneren van de wanden van die hersenen.Mooie tanden dankzij vis4. Vis bevat jodium en het lichaam heeft jodium nodig om de werking van de schildklier te bevorderen.5. In vis zit veel zink. Zink speelt een rol bij smaak, reuk en gezichtsvermogen en het is ook belangrijk voor de groei en voor een goede weerstand tegen ziekten.6. Ook je tanden kunnen baat hebben bij een stukje vis omdat die rijk is aan fluoride.7. Vis is vitaminerijk voedsel. Zo zit er vitamine A in die goed is voor de ogen, een gezonde huid, de groei en weerstand, vitamine D voor de botten en de tanden en vitamine B12 voor de aanmaak van rode bloedcellen en de goede werking van het zenuwstelsel.Door: Ingrid MoriauBron: TooStylish - 13-07-2010